Elänkö parasta elämääni?

  • 0

Elänkö parasta elämääni?

Elä Paras Elämäsi. Tuo käsky tarttui kiinni ensimmäisestä Goal Mapping -koulutuksesta, jossa olin Hangossa kesällä 2014. Brian Mayne oli tullut Suomeen kouluttamaan itsensä kehittämisen alkeita ja tavoitteiden asettamisen viisauksia joukolle verkostomarkkinoinnin ammattilaisia. En edes tiennyt mihin koulutukseen olin lähtenyt mukaan, imin itseeni vain kaikenlaista tietoa itsensä kehittämisestä, positiivisuudesta ja elämän muutoksesta.

Aikaa on kulunut vain kaksi ja puoli vuotta, mutta minä olen muuttunut ja kasvanut ihmisenä aivan toiseksi. En enää tunnistaisi sitä ”wanhaa” itseäni. Sitä Siniä, jolla oli orastava kaipuu olla jotain enemmän. Nyt olen niin paljon enemmän. Elän parasta elämääni ja mikä parasta: tiedän, että kaikki tulee muuttumaan vieläkin paremmaksi.

Elämä on jatkuva prosessi. Vaikka saamme joistain tavoitteista kiinni, tulee aina uusia. Nuorena ajattelee, että riittää kun saan perheen ja työn jossa viihdyn, niin pääsen sinne minne pitääkin. Se on ihan kelpoa sekin, mutta me muovaudumme lakkaamatta. Voi olla että nuoruuden haaveammatti vaihtuu järkevämpiin, varmempiin valintoihin, tai se ihminen jonka kanssa kuvittelemme seeseteisen elämän vaihtuu toiseen. Elämä opettaa, kasvattaa meitä luontaisella kaarellaan meitä parhaiksi itseksemme. Harva oikeasti katuu kuolinvuoteellaan elämäänsä ja kaikki menee lopulta niin kuin pitääkin. Vähänkin on riittävästi. Mutta…

Minä olen sitä lajia, joka on luontaisesti aina vähän kyseenalaistanut elämäänsä. Minä olen jatkuva oppija. Minulle on kauhistus jämähtää elämässä unelmattomaan tilaan. Itsensä kehittäminen on ollut kamalan ihana polku. Parasta mitä olen itselleni lahjoittanut. Se on uskallusta mennä matkalle rehelliseen aitoon itseensä ja hyväksyä se että elämässäni saattaa olla jotain valintoja jotka olen valinnut väärin, syystä tai toisesta. Jotta saa parhaan elämän itsellensä, täytyy olla rehellinen ja avoin omalle peilikuvalleen, nähdä itsensä. Ja se on pelottavaa. Muutos on mahdollisuus! Muutokselle on oltava avoin, jotta se tapahtuu. Joskus elämä ottaa meidän puolestamme ohjat ja ohjaa meitä.

Sunnuntaina törmäsin oikeassa hetkessä jälleen pysäyttävään kysymykseen: Elänkö parasta elämääni? Minkälaisen elämän minä haluaisin? Kysyin näitä asioita joukolta Goal Mapping -koulutuksessa olleilta ja samalla kuulin kysymyksen myös itseltäni. On hetkiä jolloin opettajasta tulee oppilas. Jos minulla olisi vain puoli vuotta elinaikaa, niin tekisinkö jotain toisin, yrittäisinkö toteuttaa itseäni vieläkin voimakkaammin? Mitä on vielä tulossa. Olenko sittenkin pysähtynyt, koska se on helpompaa kuin se peiliin katsominen ja kaikki muutos mikä vielä on mahdollista…

Kyllä, minä muutan suuntaa ja vaihdan tavoitteita uusiin. Se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi pitkäjänteinen tai että olisin päättämätön. Alun kankeuden jälkeen olen saanut kiinni itsestäni ja niistä asioista jotka ovat minua varten, kuulen paremmin intuitioni ääntä ja voin miettiä uuden suunnan elämälle hyvinkin nopeasti. Elän täyttä elämää ja jokainen projekti, jokainen askel, jokainen työ, jokainen laulu vie minua sinne minne pitääkin. Parasta on, etten vielä tiedä mihin se johtaa, mutta suunta on selkeä. Se vie minulle parhaaseen elämään. Jokaisessa risteyksessä on uuden matkan alku ja matkalla on aina hyötyä aiemmin kokemasta. Tärkeintä on kuunnella tasapainossa järjen ja sydämen ääntä.

Ne jotka seuraavat elämääni sivusta ovat pyörällä päästään jo tapahtuneesta muutoksesta, mutta uskokaa tai älkää, vauhti vain kiihtyy. Minäkin havahdun miettimään elämän suuntaa tai uusia tavoitteita ajoittain. Nyt on taas sen aika. Se alkaa siitä, että väritän uudelleen kuukausi sitten tekemäni vuoden 2017 Goal Mapping -karttani, se ei nimittäin miellytä minua ja siksi en sitoudu siihen. Tahdon järjestää ajatukseni ja tavoitteeni taas uudelleen. Tahdon elää parhaan elämäni. Elätkö Sinä parasta elämääsi?

Niin kuin ystäväni minut herätti, kun pähkäilin isojen valintojen kanssa kaksi vuotta sitten: ”Hei! Meillä on vaan tämä yksi elämä!”. Eiköhän eletä se parhaana itsenämme.

Sinin Goal Map vuodelle 2017

Sini on itsensä kehittämisen ammattilainen. Varaa aika Goal Mapping -valmennukseen itsellesi tai ryhmälle jo tänään ja Elä Paras Elämäsi.

Seuraava avoin koko päivän Goal Mapping -workshop: su 5.3.2017, varaa paikkasi Siniltä!


Vastaa

Tee sähköpostitilaus Sinin blogiin!

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset Sinin blogin uusista artikkeleista.