#tvof Miks ei?

  • 7

#tvof Miks ei?

Olinko tosissani? Täysin. Jokainen joka lähtee mukaan tällaiseen kilpailuun kuin The Voice of Finland, lähtee siihen mukaan tosissaan. Jokainen laittaa itsensä kokonaan peliin, julkisuuteen. Minulla on pelissä kaikki, koska sellaista oman sydämen laulun seuraaminen on, sellaista Unelmiin hyppääminen on. Olinko tosissani Knockout biisini suhteen? Se on toinen juttu. Voiko ”Miksi ei?” -hittiä laulaa aivan tosissaan? Minä leikin, hassuttelin, otin lavan haltuun, pidin hauskaa ja flirttailin. Sain koko Logomon mukaani tanssimaan. Miksi kuitenkin Ei?

Miks ei?
Kuva: Saku Tiainen

Vaikka olen noviisi artistimaailmassa, tiedän jo mitä olen ja mitä haluan. Minussa on sitä sisäistä vahvuutta, joka ei tarvitse psyykkausta toisilta lavalle nousemiseen. Minulla on omat visualisoinnit ja keskittymisrituaalit, jotka toimii, joiden avulla pystyn olemaan ihmeemmin jännittämättä, luottamaan intuitioon ja osaamiseeni, siihen että nuotit menevät kohdalleen. Minä taidan olla myös löytämässä sen ääneni ja sen musiikkityylinkin mitä haluaisin tehdä. Taidan olla kasvanut ihmisenä kokonaisemmaksi tälläkin matkalla. Siksi ehkä ei?

Ikää on. Kilsat, elämä näkyy uurteissa, joita ei meikit enää kadota. Ja voitte arvata miten on ollut minullakin, vaikka vahvalla itsetunnolla ratsastan, nähdä itseään ruudun kautta. Kuvakulmat valitsee joku muu ja ne mitä itsestään piilottaa tulee näkyviksi. Ei se pelkkä ruutu lihota, elämä sen tekee. Tässä iässä hämärä valaistus ja lotsoffilter on armoa. Ei mitenkään musiikkiin liittyviä asioita, mutta siltikin, ehkä siksi ei?

Taso oli todella kova. Kaikki laulajat olivat todella hyviä. Ääni ratkaisee tiettyyn pisteeseen, sen jälkeen alkaa lavapreesensin, karisman, esiintymisen ja kappalevalintojen suo. Jokainen tvofiin osallistuva on jo oma artisti ja miten laittaa vaikka suomalaisia eturivin tähtiä paremmuusjärjestykseen? Mahdoton tehtävä. Lisäksi osaamisemme oli kaikilla vähän omaan suuntaan kallellaan. Tällä kertaa minä valikoiduin sellaiseksi, jonka kanssa ”ei oikein osattu tehdä mitään”. Ehkä siksi ei?

Ja joo, minä olen pappi. So what?! Olihan meitä muitakin ammattiryhmiä edustettuina. Enkä minä artistina laulukeikalla ole pappi, vaan laulaja, mutta tämä asia nousi pintaan tuon tuosta. Voice-matkan aikana opin hyväksymään tätä itsessäni ja muissa ihmisissä enemmän. En enää taistele vastaan. Sen sijaan tahdon kertoa, että ihmisiä kategorisoidaan aivan liikaa ja tuo luokittelu tapahtuu aina ihmisten omien sisäisten mallien kautta. Minulle sanottiin, että meitä arvioitaisiin ensisijaisesti esiintymisen ja laulullisten perusteiden kautta. Kun kuuntelee saamaani palautetta Knockout esiintymisestäni, tämä ei mielestäni ihan toteudu. Ehkä siksi ei?

The Voice of Finlandin kaksintaisteluosiossa Ellinoora oli sanonut, että pitää minusta ja siitä ”jylhyydestä” mikä minussa on. Kun yhdistää ne kauniit sanat äänestäni, että siinä on jotain synkkää, hyvällä tavalla, saan kiinni mitä hän tarkoittaa. Toivon nimittäin, että nyt puhuttiin minun äänestäni. Vaikka kyllähän se lavapreesens on hallitseva, karisma maskuliinisen päällekäyvä, erityisesti niille miehille, jotka eivät sitä naisessa kestä. Minä olen aikuinen nainen ja oman elämäni kuningatar. Minä seison ryhdissä ja kannan koko runsaan kauneuteni ylpeästi, koska en minä muuta voi. Mutta Ollin makuun olin jopa ”yli-jylhä”. Olisi pitänyt ”sulaa” vähän. Ehkä siksi ei?

Sinin The Voice of Finland taival päättyi Knockout osioon.

 


7 Comments

Iris

3.3.2017 at 10:06 pm

Hienon vedon ja upean keikan vedit, oman matkasi kuljit! Kiitos siitä, ihana Sä ❤

Nimetön

3.3.2017 at 10:10 pm

Kyllähän sinä olit paras kaikista ja mieheni kanssa suut loksahti auki, kun putosit!! Upea olet muutenkin! Toivon sinulle valoisaa tulevaisuutta, et unohdu helposti, tsemppiä ja kaikkea hyvää!

vuokko

3.3.2017 at 10:56 pm

Kiitos upeasta äänestäsi, mahtavasta esityksestäsi ja pohdinnoistasi. Olet tosissasi, ja siksi saat tehdä, mitä haluat, myös jatkossa! Terveisin vuokko

Kaisa

4.3.2017 at 10:07 am

Kiitos eilisestä esityksestäsi, kertakaikkiaan Upea! Olet loistava laulaja ja esitys muutenkin hauska ja taitava. Olen Kristitty, Ihminen, Nainen (ei ollut arvojärjestyksessä), hiukan sinua vanhempi, konservatiivisempi, myöskin maskuliinisuutta ulosannissani omaava ja #Miks ei? ?.

aira väärtinen

4.3.2017 at 8:40 pm

Olet liian ylimielinen näin sen jo Kiuruvedellä,hyväksy se että olit huonoin,ri siihen vaikuta pappeus lihavuus ,mutta asenne on sinulla pielessä

Noora

5.3.2017 at 9:06 am

Sanon tähän vain: ”amen”. Enkä voi käsittää, miks ei. Suomi on edelleen niin konservatiivinen maa, että esim. papit ja opettajat eivät saisi suuren yleisön mielestä ELÄÄ työpaikkansa ulkopuolella, niin kuin se olisi keneltäkään pois. En vain jaksa ymmärtää… Itse taas ajattelen pikemminkin niin päin, että jos sinun kaltaisiasi pappeja olisi luterilaisessa kirkossa enemmänkin, kirkkokuntamme tekemä hidas kuolema kääntyisi pian nousukiitoon. Kiitos Sini upeista esityksistäsi TVOF:issa!

Ope 30v

5.3.2017 at 10:13 am

Sini, sinulla todella kaunis ääni ja taitavasti pystyt sitä käyttämään. Se jylhyys, jota mietit, voi olla myös arvokkuutta ja ajatuksia. Tuo hämmästys pappeudesta ei ole huono asia. Nykyihmiset eivät ole useinkaan tietoisia uskonnollisista asioista. Jos pappi, myös ihminen muiden kaltainen, voi tulla tavallisten ihmisten joukkoon, sekin on Luojamme palvelua. Sitä tämä aikamme ehkä tosi paljon tarvitsisikin.

Vastaa

Tee sähköpostitilaus Sinin blogiin!

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset Sinin blogin uusista artikkeleista.