#Tangomarkkinat Kohti Tangomaratonia, semifinaalit Turussa

  • 0

#Tangomarkkinat Kohti Tangomaratonia, semifinaalit Turussa

Ihana kutkuttava kisakuume ja jännitys nousee, kun Tangomaratoniin on enää yksi yö aikaa. Lauantaina 27.5.2017 kohtaa 64 semifinalistia ja laittaa parasta tango-osaamistaan vaativalle tango-yleisölle. Olen mukana. Ihan huikeaa päästä laulamaan tuomaristolle itselle rakas tango!

Mukana on myös monia matkanvarrelta ja tangomarkkinoilta tuttuja ihmisiä. Rakas ystäväni Markku Uhlbäck on mukana, samoin viime vuoden UKC 2016 laulukilpailun finalisti Jari Selander. Helsingistä kisaan tulee myös Antti Kuhmonen. Viime vuoden finalisti Ailamari Vehviläinen ja huikea Katja Esle ovat tuttuja tangokasvoja. Kisamatkoilla olen kohdannut myös tummaäänisen Tuulia Silfverin. Ja The Voice of Finlandin Ollin tiimi on hienosti edustettuna, sillä Maria Pisilä ja Ramona Vaara kisaavat kanssani finaalipaikasta. Taso on varmasti huikea, niin kuin aina tässä laulun kuninkuuslajissa.

Vaikka kisakokemusta on kertynyt en muista koskaan olleeni näin herkillä ja avoimena. Tiedän että kasaan energiaa huomiseen päivään ja etenkin siihen hetkeen lavalla, mut voi jestas miten pöhkönä pyörin kahdeksikkoa pitkin asuntoa, kun pakkasin mekkoja, kenkiä, meikkejä tai ajatuksissa, kun yritän saada mun sieluni rauhoittumaan! Tämä pari viikkoa semifinaalikuumetta on mennyt niin nopsasti.

Ensin valitsin tangot. Kuuntelin listaa läpi ja aika nopeasti oli valinta tehtävä, sillä aikaa oli tosi vähän sisäistää uutta tarinaa. Valitsen laulut yleensä kahdella tavalla, jos sävelkulku koskettaa ja sopii jollain tavalla minulle, otan kappaleen testiin. Mutta yleensä laulu ja sen tarina, lyriikat löytää minut.

Ensimmäisen kierroksen tango Valoa ikkunassa on tuttu tango ja ollut aina mun lemppari. Rakastan sen kaihoisaa sävelkulkua ja mimimalistista kauneutta. Ei ole Laila Kinnusen vertaista, mutta nöyrästi yritän… Tarina on valtavan koskettava, jotenkin siinä soi kaipaus ikuisesti menetettyä rakkautta, tästä ajasta poistunutta ihmistä kohtaan. Minulla siinä elää tarina niistä tuhansista rintamalle jääneistä nuorukaisista, joita jäi toinen samanmoinen nuorten joukko kaipaamaan. Silti, vaikka kappale on surullinen, se on melodialtaan, hengeltään kaunis ja toiveikas. Tuonpuoleisuuden takaa voidaan viestiä. Kerran pappina kohtasin morsiamen, joka ei halunnut valita vihkikaavaan tahtomisia ”kuolemaan asti”, koska uskoi, että rakkaus kantaa myös rajan taakse.

Jos pääsen toiselle kierrokselle kappaleena on Muistojen peili, joka löysi minut. Se tuli vastaan tänä keväänä, kun etsin esikarsintatangoa. Tämä oli minulle uusi tango ja sen sisäistäminen on vienyt kauan. Vielä tällä viikolla olen kamppaillut sanojen kanssa. Sanoja on paljon ja siellä on ”usvaa”, ”kastetta”, ”kerran” ja ”sielua”…

Muistojen peili on romanttinen ja herkkä tango ja siinä on ihana sävel. Sen onnen synkkä pohjavire värisee sielussa asti. Sanat maalaa niin suomalaista aamukasteen ja iltaruskon tunnelmaa. Ja kahden nuoren rakastavaisen kesäiseen kohtaamiseen voi jokainen samaistua. Jotain kovin suomalaista peruspessimisiäkin on vikan kertosäkeen sanoissa: ”Ei kaikkea saada voi kerralaan ja onnikin on suotu hetkeks vaan”, mutta silti: ”On parempi, että on rakastanut ja menettänyt kuin ettei olisi lainkaan rakastanut!” (Lordi Tennyson) Ollaan Tangon ytimessä: onnen, kaihon, kaipauksen, rakkauden eri sävyjen äärellä.

Tangoihin löytyi sopivat asut omasta kaapista. Valitsen asun aina lauluun, kunnioittaen kuitenkin omaa tyyliäni. Kuningatar minussa rakastaa näitä pukuleikkejä, meikkejä ja laittautumista. Vaatteen täytyy olla sopiva ja itselle mukava, jotta se ei vie rentoutta pois laulamisesta. Lisäksi lookkiini kuuluu nykyään tämä blondi polkkatukka jota rakastan. Sitä värjätään tasaisin väliajoin. Olen kiitollinen Salon Wellcomin osaavista ammattilaisista, että tyyli on löytynyt ja saavat sen ylläpidettyä.

Suurin valmistautuminen tapahtuu kuitenkin hiljaisuudessa, ihan vaan oman pään sisällä. Meditointia, visualisointia, positiivista unelmointia, katkaisen pelon nuolia ja asetan kruunua kutreille. Tärkein ominaisuus, jonka laulumatkalla olen löytänyt, on kyky arvostaa ja rakastaa itseään. Uskoa, oikeasti, että minusta on tähän kaikkeen mitä tavoittelen ja olen Hyvä.

Nyt täytyy tunnustaa, että kyllä on paatunut sielunhoitaja ? ja kokenut elämänvalmentaja herkillä, kun on kyse oman sydämen laulusta! Minulla on kaikki opit käytössä ja silti tarvitsen rakkaan ystävän vahvaa rauhallisuutta ja läsnäoloa ja organisointikykyä avuksi! Sydämen laulun seuraaminen on ihaninta ja samalla vaikeinta ikinä. Olen valtavan kiitollinen kaikista niistä ystävistä, rakkaista, tukijoukoisto ja faneista, jotka kulkee tätä matkaa kanssani ja uskoo minuun.

Nyt on hiukset uudessa sävytyksessä, mekot, meikit, kengät ja kamppeet autossa, Ystävän tuki rinnalla ja matka kohti Turkua voi alkaa.

Korkkarit, mekot, tyllit ja muut on valmiina kisaan!

Tangomarkkinoiden laulukilpailun semifinaali eli Tangomaraton käydään la 27.5.2017 klo 9.30- n klo 19 Turussa, Venus Nightlife yökerhossa, Tervetuloa kannustamaan. Sini kisaa numerolla 42. eli klo 12.30 aloittavassa ryhmässä.


Vastaa

Tee sähköpostitilaus Sinin blogiin!

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset Sinin blogin uusista artikkeleista.