Näin minä lähdin Matkalleni Sydämen Lauluun

  • 0

Näin minä lähdin Matkalleni Sydämen Lauluun

Toukokuussa 2015 makasin Brian Maynen Shine -koulutuksessa eräänlaisessa Unelmointi-rentoutuksessa. Olin aivan varma, että askeleet, joita olin itsensä kehittämisen polulla lähtenyt seuraamaan noin vuotta aikaisemmin, johtaisivat minut sisäiseen varmuuteen siitä, että minusta tulisi menestynyt kouluttaja ja itsensä kehittämisen ammattilainen Suomessa. Unelmointi johdatteli minut kuitenkin alitajunnan syvempiin kerrostumiin, niihin unelmiin, jotka olin itse jo mahdottomina haudannut…

Unelmoinnin syvetessä näin itseni suurella Stadionilla, lavalla, kymmentuhatpäisen yleisön edessä. Spottivaloissa, juuri laulun päättäneenä. Sellaisen laulun, joka oli tullut minun sydämestäni, joka oli vaientanut yleisön, niin ettei yhtäkään kännykkää näkynyt. Laulu oli ollut intiimi, vain minun ja kaikkien niiden, jotka olivat paikalla, jotain mitä on turha tallentaa ja jakaa. Seisoin Stadionin lavalla yksin, mikki kädessä. Elin taikahetken, sen hetken ennen aplodeja, kun sekä artisti että yleisö on sanaton siitä, mitä juuri tapahtui. Olin laulanut, tulkinnut jotain sellaista, joka koskettaa. Ja sitä me kaikki janoamme, että saamme elämyksen, joka selittää meille itseämme sanattomasti, tulkinnan, johon voimme yhtyä, sydämestä sydämeen. Siellä minä olin ja unelma oli niin elävä, että tunsin sen kehossani.

Palasin unelmoinnin päätyttyä takaisin koulutukseen ja sen tilaan ja kuulin Brianin syvän äänen puhuvan kuinka tuon pohjalta voisi nyt sitten miettiä tarkemmin niitä omia tavoitteitaan, kartoittaa ne kartalle Goal Mappingin avulla. Tavoite, joka oli minulla ollut mielessä koulutukseen tullessa vaihtui nyt syvempään sydämen lauluun.

Tavoitteet ja unelmat toteutuvat sitä varmemmin, mitä henkilökohtaisempia ja aidoimpia ne ovat. Mitä syvemmältä sydämestä jotain asiaa haluaa, sitä vahvemmin sitä lähtee seuraamaan. Olettaen, että uskaltaa ylipäätään lähteä kulkemaan kohti unelmiaan. Pelko ja selittely iskee päälle sekunnin sadasosassa, kun joku asia kutkuttaa aidosti. Rakkaus taitaa olla suurin liikkeelle paneva voima ihmisessä, se todella saa unelmat uusiksi. Niin kuin nyt minun rakkauteni lauluun. Todellinen Passion. Aito Sydämen laulu.

Hämmentyneenä ryhdyin toimeen. Unelmakanava avoinna, järkevä mieli suljettuna hetkeksi kahvitauolle, sain sanoitettua unelmani tavoitteeksi: Minä olen laulaja! Sitä minä olen oikeasti. Kyllä, minä olen opettaja ja kouluttaja ja valmentaja ja pappikin ja vaikka mitä, mutta minun tarkoitus on laulaa. Ja siksi toukokuussa 2015 Shine -koulutuksessa tekemääni Goal Mapping -karttaan päätavoitteeksi muodostui: Minä olen laulaja puolentoista vuoden päästä… Koska silloin täyttäisin 40. Sen muistutti järkevä mieleni, joka oli jättänyt kahvitaukonsa kesken. Näin järisyttävä Sydämen äänen seuraaminen voisi aiheuttaa korjaamatonta tuhoa hyvin järjestettyyn tylsän tavalliseen sohvannurkka -elämään, missä ei tapahtunut mitään, muttei myöskään sattunut mitään sellaista, joka voisi haavoittaa tai kasvattaa tai viedä ihmisenä eteenpäin.

Tässä Goal Mapping -tavoitekartta toukokuulta 2015, jolloin sanoitin ensimmäisen kerran vahvasti unelmani tulla laulajaksi ja artistiksi!

Järkevä mieleni muistutti minulle kaikki ne puutteet jotka minusta löytyisivät ja myös sen, että kilpailu on kovaa ja että tosiaan, Sinä olet Sini jo kohta 40. Ikä näkyy kehossa ja kasvoissa, näillä markkinoilla odotetaan olevan tietyn ikäinen ja tietyn näköinen, olisinko valmis siihen kaikkeen? Ja aika, mitä kaikkea se vaatisi. Ja eikö ole itsekästä laittaa tärkeitä asioita, ihmisiä sivuun vain oman unelman eteen… Kyllä, minun sisäinen neiti Näpsä, oma rakas kriitikkoni ja niin pessimistinen järkevä mieleni kertoi tämän kaiken, kun piirustin tavoitteet kuvaksi.

Kun lähtee seuraamaan unelmiaan, ei isoin este ole ne ulkoiset asiat, vaan sisäiset. Se miten ajattelemme itsestämme, mihin uskomme ja mitä olemme valmiit tekemään unelmamme eteen. Ratkaisevinta on se kuka olemme ihmisenä. Niin myös minulla. Ja kyllä, nyt kun vuosi 2017 notkahtaa käyntiin ja olen saavuttanut laulu-matkallani ylähyllyllisen pokaaleja, olen saanut sitäkin enemmän taitoa rakastaa itseäni, rohkeutta, valovoimaisuutta ja läsnäoloa. Näillä eväillä heittäydyn mukaan myös The Voice of Finland 2017 -matkalle, koska en muuta voi <3

The Voice of Finlandin 6. tuotantokausi alkaa Neloselta 6.1. klo 20, Sini on ensimmäisessä Ääni ratkaisee -jaksossa mukana!

 

 


Vastaa

Tee sähköpostitilaus Sinin blogiin!

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset Sinin blogin uusista artikkeleista.